Ree VS hertje

Onlangs maakte ik een snoepreisje naar Tienen. Het Tiens Broek is een eigenaardige mix van nijverheid, rotzooi en natuur. Soms stinkt het er een beetje, plus er staan bordjes met ‘Levensgevaarlijk’. Het maakt dat het paadje een paadje is gebleven, geen omgeploegde baan voor coronaknooppunters. Het verslag stond in De Standaard.

In het artikel maakte ik melding van Citrique Belge, zure matten, vermoedelijke spionage in Palermo, een stuk of wat hazen, een mannetjesfazant en overstekende hertjes. Terwijl het wellicht reetjes moesten zijn, zo meldde iemand. Of ik wel even mijn natuureducatie in acht wilde nemen.

Ree VS hertje, dus. De verschillen op een rij.

Een ree is kleiner, komt vaker voor, graast niet, knabbelt aan rozenstruiken, heeft een witte poep en een zwarte neus. Dat hadden de hertjes in Tienen dus allemaal niet! Ik onthoud het voor volgende keer, in de natuur.